Resan till Istanbul

Det är spännande att åka på klimatkonferens! Tågrutt: Stockholm – Köpenhamn – Hamburg – München – Zagreb – Belgrad – Sofia – Istanbul.

IMG_1020Tre dagar på tåg genom Europa har gett oss tid att både förbereda oss inför Global Power Shift och att aklimatisera oss till värmen i Sydeuropa. För varje tåg och stad vi besökt har temperaturen stigit ytterligare och de plötsliga åskstormarna har varit ett välkommet inslag med svalkande regn.

I våra förberedelser har vi läst igenom 350.orgs tankar om hur både ”Phase 1” och ”Phase 2” ska gå till. Det är fascinerande hur genomtänkt deras strategi är!

De fem spåren – media & kommunikation, digitala kampanjer, policyarbete, icke-vålds-aktioner och kreativa aktioner – kommer att ge oss massor med grundläggande kunskap om hur man driver framgångsrika kampanjer. Kunskaper som vi gärna delar med oss av här på bloggen och genom workshops när vi är tillbaka i Sverige!

IMG_1267Global Power Shift kommer att ha tre fokusområden:
* Problemet: fossil energi
* Konsekvenser: extremt väder
* Lösningar: förnybart
De har flera förslag på kampanjer, men lämnar det även öppet för alla team att själva anpassa ”Phase 2” utefter varje lands specifika förutsättningar och politiska klimat.

Därför har vi i det svenska teamet som förberedelse kartlagt Sverige utifrån dessa tre aspekter för att hitta de aspekter som är viktigast just nu och när viktiga beslut och händelser sker i Sverige det närmaste året.

Självklart är vår kunskap begränsad och med din hjälp kan vår kartläggning förhopp-ningsvis bli ännu bättre. Kommentera och dela din kunskap med oss!

IMG_1249Varma (bokstavligt talat) hälsningar ifrån Sofia där Lovisa, Alva och Johanna nu sitter i spänd förväntan över att få ta sista anslutningen till Istanbul och träffa alla underbara unga ledare imorgon!

Det är imorgon som vi släpper stenen i vattnet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s